+48 884 431 705
Offer slider Offer slider Offer slider Offer slider Offer slider Offer slider
Harmonia smaku w sercu miasta
Witamy
Restauracja Salvia położona przy ul. Aleksandra Lubomirskiego 24, to wyjątkowe miejsce w samym sercu Krakowa. Lokal stanowi część prestiżowego kompleksu Unity Centre i jest przestrzenią, w której możesz delektować się wyśmienitą kuchnią i niezwykłą atmosferą. Zachęcamy do odkrycia uroków jednej z najpiękniejszych i najnowocześniejszych restauracji w mieście.
Uczta dla zmysłów w sercu miasta
Zainspirowani śródziemnomorskim stylem życia stworzyliśmy wyjątkowe miejsce na mapie Krakowa, które pozwala przenieść się na malownicze wybrzeże bez konieczności opuszczania miasta. Każdy z naszych gości ma możliwość wypoczynku w klimatycznym wnętrzu, gdzie dominują kojące kolory ziemi, a potrawy komponowane są z najwyższej jakości, świeżych składników. W naszej restauracji dbamy zarówno o dobrostan ciała, jak i relaks dla umysłu. Dzięki harmonijnej przestrzeni zrelaksujesz się, a po znakomitym posiłku będziesz odczuwać radość i lekkość.
Po więcej zdjęć zapraszamy
na nasz profil na Instagramie
Nasza Enoteka
Wierzymy, że każdej kulinarnej kompozycji powinien towarzyszyć idealnie dobrany trunek, podkreślający walory posiłku. Specjalizujemy się w kuchni śródziemnomorskiej i europejskiej, dlatego od początku wiedzieliśmy, iż doskonałe wino będzie stanowiło nieodłączny element tworzonego przez nas miejsca. We współpracy z doświadczonym sommelierem, który każdego dnia asystuje naszym gościom, skomponowaliśmy autorską enotekę win, zawierającą ponad 120 rodzajów tego szlachetnego napoju. Nasze zbiory przechowujemy w optymalnych warunkach do leżakowania, dzięki czemu serwowane wino jest zawsze świeże i pełne smaku.
NASZ ZESPÓŁ
Marcin Kłyś
Szef kuchni
Szef kuchni z ponad 30 - letnim doświadczeniem w świecie gastronomii. Miał zaszczyt gotować dla osób ze świata polityki, w tym dla polskich i zagranicznych głów państw. Jego autorskie menu to odzwierciedlenie swoistej podróży kulinarnej - łączy tradycyjne techniki z nowoczesnymi trendami, tworząc dania, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i formą podania. Jego umiejętności interpersonalne pozwalają mu nawiązywać relacje z gośćmi, co sprawia, że jedzenie staje się nie tylko posiłkiem, ale także częścią większej historii i dialogu. Dla Marcina Kłysia gotowanie to nie tylko zawód – to pasja, której celem jest tworzenie niezapomnianych chwil za pomocą smaków i aromatów.
GRZEGORZ KOCZELA
HEAD SOMMELIER
Obecnie funkcję Head Sommeliera pełni Grzegorz Koczela, absolwent kursów WSET 3 i Certified Court of Master Sommelier jak również kilkukrotny uczestnik Mistrzostw Polski Sommelierów. Swoje wieloletnie doświadczenie i pasję do win rozwijał w najlepszych polskich oraz światowych restauracjach, jak wyróżniona 3*Michelin - Mirazur znajdująca się na Lazurowym Wybrzeżu.
ŁUKASZ GÓRSKI
SOMMELIER
Twórca naszej pierwszej karty, dyplomowany znawca win, wyróżniający się wyrafinowanym gustem i smakiem. Laureat konkursów World Best Young Somm 2023 i Polish Best Young Somm 2022. Uczestnik prestiżowych kursów sommelierskich organizowanych przez Court of Masters Sommeliers oraz Association de la Sommellerie Internationale. Członek Chaine des Rotisseurs HQ Paris.